Какво се случва с тялато ни при дефицит на калий?

...
 
Какво се случва с тялато ни при дефицит на калий?
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни при дефицит на калий?

 

Какво се случва с тялато ни при недостиг на калий? Той е един от най-важните минерали в организма и взе участие в процесите на нервната система, сърдечносъдовата система, метаболизма, усвояването на питателните субстанции, енергийните равнища, съня. Ако има дефицит на калий, доста от тези процеси в тялото страдат.

Поддържането на кръвното налягане в оптимални граници е една от най-важните функционалности на калия за предварителна защита на сърдечносъдови болести и произшествия. При недостиг на калий процесите в нервната и сърдечносъдовата система могат да се нарушат, а това да докара до съществени проблеми след това.

Калият може да бъде набавен посредством храната. Едни от най-богатите на калий източници са бананите, спанакът, бобовите култури, сушените плодове, тиквеното семе, доматите, бялото и аленото цвекло, авокадото, киселото мляко, сладките картофи, тиквата, динята.

Сред най-изразените признаци, свързани с дефицит на калий в тялото са крампи в мускулите, конвулсии, потрепвания, уязвимост в мускулите, замаяност, незадоволителна сила, тромавост, отмалялост, компликации в придвижването, а в случаи на по-сериозен недостиг могат да се появят бъбречни проблеми, влошен надзор на кръвното налягане, аритмия.

Какво се случва с тялото ни при недостиг на калий?

Някои недоволства, които евентуално не бихте заподозрели, са предизвикани от недостиг на калий, тъй като се случват и при други положения.

Това да вземем за пример е запек, отичане на корема, тежест, изтръпване на крайниците, затруднено дишане, потребност от надълбоко поемане, промени в настроението.

Някои от най-честите аргументи в тялото да не се усвояват задоволителни количества калий макар съществуването му в храната са приемът на някои лекарства, диуретици, медикаменти за надзор на кръвното налягане, някои антибиотици, успокоителни.

Сред другите вероятни аргументи за компликации в усвояването на калия могат да са някои медицински положения, свързани с проблеми в бъбреците, червата, надбъбречните жлези.

Разнообразното хранене е основно за положителното здраве. Полезните храни и салдото сред импортираните и изразходваните калории, въглехидрати, мазнини и протеини са решаващи за здравословното положение на организма, както и оптималното телесно тегло.

Какво се случва с тялото ни при недостиг на калий?

Витамините и минералите са още един извънредно основен фактор за естественото и вярно протичане на всички функционалности в тялото. Липсата на витамини и минерали може да има съществени последствия за здравето.

Според healthline питателните дефицити могат да бъдат в резултат на неприятно и погрешно хранене, фрапантни диети, изключване на огромни групи хранителни субстанции, банкет на медикаменти, стрес, както и композиция от всички фактори.

Тъй като тялото ни не може да съхранява витамини и минерали, както и да ги синтезира, те би трябвало да бъдат непрекъснато одобрявани посредством храната. Неправилното хранене слага доста хора в недостиг на значими витамини и минерали, постоянно без даже да подозират.

Източник: az-jenata

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР